• Slide01

Paradentose

Paradentose er en betændelsestilstand i kæbeknoglen – knoglen som tandroden sidder fast i. Med tiden kan paradentose føre til løse eller mistede tænder, da sygdommen langsomt “spiser af” knoglen og derfor medfører, at tanden taber sit fæste.

Paradentose er som regel symptomfri i begyndelsen. Af samme grund bør du få undersøgt dit tandkød med jævne mellemrum, hvis du vil være sikker på at komme paradentose i forkøbet. Hos Tandlægehuset Grenaa har vi mange års erfaring med forebyggelse og behandling af paradentose, og som professionelle behandlere er vi i stand til at opdage tidlige tegn på betændelse, lang tid før du selv opdager dem.

Vi gør desuden meget ud af, at vores patienter skal føle sig i gode hænder, og derfor kan du også trygt besøge vores klinik i Grenå, hvis du ønsker at en tillidsvækkende behandling og et omhyggeligt tjek af dine tænder og tandkød.

Diagnosticering og behandling af paradentose i klinikken i Grenå

Hvis vi opdager tegn på paradentose vil første skridt være at få et overblik over sygdommens omfang. Det får vi ved at måle dybden på tandkødslommerne. Jo dybere de er, desto mere fremskreden er betændelsen, da tandkødslommernes dybde er et udtryk for, hvor meget kæbeknoglen er nedbrudt. Hvis tandkødslommerne er 3-4 mm dybe, kan der være tale om gingivitis (tandkødsbetændelse), som kan behandles. Er tandkødslommerne over 5 mm dybe, vil der derimod være tale om tandsygdommen paradentose, som kræver løbende tandbehandlinger for at holde nede.

Selve behandlingen består i en grundig rensning af tandkødslommerne og en rensning og afglatning af rodoverfladerne – en såkaldt tandrodsrensning. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at udføre behandlingen under lokalbedøvelse. Hos Tandlægehuset Grenaa lægger vi vægt på, at vores patienter skal føle sig godt tilpas, og vi bestræber os ligeledes på at udføre alle behandlinger så skånsomt som muligt.

Forebyggelse af paradentose

Da det er bakterier, som forårsager paradentose, er god mundhygiejne den bedste forebyggelse mod sygdommen. Sørg derfor for at børste dine tænder grundigt 2 gange om dagen, og supplér med tandtråd eller lignende.

Da paradentose altid starter i tandkødet, er der også god grund til at holde øje med symptomer på tandkødsbetændelse som ømt, hævet og rødligt tandkød, da disse kan varsle et senere paradentoseangreb.

Hvis du er ryger, kan du med fordel lægge cigaretterne på hylden, da rygning øger risikoen for betændelse i kæbeknoglen væsentligt. Mennesker med nedsat immunforsvar eller diabetes bør også være særligt varsomme, da de også har højere risiko for at udvikle paradentose end andre.

×

Skriv til os
Får du ikke fat i os telefonisk, så udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Find vej

Menu